Brenda Theune

GZ-psycholoog BIG

Welkom, mijn naam is Brenda Theune en ik werk vanaf juni 2023 bij deze praktijk.
Ik werk al lang, voor het grootste deel in de Jeugd-GGZ als behandelaar in de eerste en/of tweede lijn, maar ik ben ook werkzaam geweest in het Speciaal Onderwijs, ik heb ambulant jongeren die uit huis geplaatst waren (mede)behandeld, ik heb civielrechtelijke onderzoeken voor de jeugdbescherming gedaan en ook allerlei trainingen en cursussen gegeven, variërend van vergadertrainingen tot oudercursussen over het (respectvol en zonder macht) opvoeden van kinderen (De Gordon methode). Sinds 2008 werk ik in eerstelijnspraktijken, dat vind ik prettig werken, het is laagdrempelig, de lijntjes zijn kort, collega’s zijn dichtbij voor overleg, zorg is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig, resultaten zijn gewoonlijk redelijk snel en goed te behalen.

Ik vind het leuk om met kinderen/jongeren en hun gezinnen te werken en mijn opgedane kennis en ervaring in te kunnen zetten, zodat cliënten minder last van stress hebben, zij weer beter in hun vel komen te zitten, zij meer plezier in hun leven krijgen en weer gaan ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn.
Ik ben vrij praktisch en oplossingsgericht ingesteld, ik probeer zorgvuldig, transparant en met respect te werken en probeer zo goed mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van een cliënt, zodat deze zich voldoende gezien en gehoord voelt. Ik maak o.a. gebruik van cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, spel en soms komt het hele gezin, net wat nodig is om de klachten te laten verminderen, dan wel te laten verdwijnen.

Ik heb de afgelopen decennia vele cursussen gevolgd om mijn kennis op pijl te houden en ik zit al lang in een intervisiegroep, waarin we als collega’s ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren.

Ik heb twee kinderen die inmiddels volwassen en uit huis zijn. In mijn vrije tijd ga ik graag om met mijn dierbaren, ook vind ik het leuk om naar het filmhuis of lekker uit eten te gaan, ik hou van lezen en in de tuin werken, waarmee ik mijn hoofd leeg kan maken en tot rust kan komen.

Aanwezigheid:
Ik ben op maandagmiddag, woensdagmiddag en donderdagmiddag aanwezig in Beneden-Leeuwen.

Registraties:
GZ-psycholoog BiG (BIG registratie: 59052755425)
Persoonlijke AGB-code: 94-004144