Renée Bindels

Basispsycholoog en ervaringsdeskundige

“Omdat iedereen soms een beetje hulp kan gebruiken.”

Mijn naam is Renée Bindels en ik ben sinds januari 2022 als psycholoog kind en jeugd betrokken bij Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie Maas en Waal. Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiast, gevoelig, soms een tikkeltje chaotisch, maar bovenal zeer betrokken persoon die haar werk met heel haar hart uitvoert. Behalve mijn werk als psycholoog, word ik blij van Disney films, het opknappen van tweedehands kastjes, theetjes met chocolade, mijn katten en visjes (niet samen), en mijn vriend Kevin.

In februari 2020 heb ik mijn masterdiploma Gezondheidszorg Psychologie behaald aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik voor verschillende organisaties gewerkt waarbij ik de geleerde theorie gelijk kon toepassen in de praktijk. Zo heb ik een tijdje vrijwilligerswerk verricht bij de Kindertelefoon en heb ik via Inzowijs en SOC Nederland kinderen en jongeren met psychische klachten mogen begeleiden in de thuis- en schoolsituatie. Na mijn afstuderen had ik het geluk dat ik ervaring mocht opdoen bij mijn stageplek DKH Jeugd Plus waar ik diagnostiek en behandeling uitvoerde bij kinderen, jeugdigen en hun ouders. Direct hierna kreeg ik de kans om mijn carrière te vervolgen bij Raadthuys GGZ, waar ik soortgelijke werkzaamheden uitvoerde.

Behalve de kennis die ik heb opgedaan gedurende mijn studie en de ervaringen die ik heb verworven tijdens mijn werkzaamheden bij bovenstaande organisaties, neem ik in mijn werk als psycholoog ook mijn eigen ervaringen als cliënt mee. Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met psychische klachten en ik weet dan ook hoe rot het kan voelen als je niet lekker in je vel zit. In mijn eigen traject heb ik ontzettend veel gehad aan de onvoorwaardelijke acceptatie die mijn psycholoog mij schonk. Dit gevoel hoop ik aan iedereen die bij mij in behandeling komt door te kunnen geven. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat je ervaart dat je er met je hele ‘ik’ mag zijn. Dit betekent dat álle gevoelens en gedachten er in mijn kamer mogen zijn, (juist) óók de minder leuke.

Soms kan het handig zijn om eerst wat onderzoek te verrichten voordat we aan de slag gaan zodat we een beter beeld krijgen van jouw sterktes en de dingen die jij moeilijk vindt. Het doel van diagnostiek is voor mij niet om jou in een ‘hokje’ te plaatsen maar juist om te kijken hoe ik jou als individu het beste verder kan helpen.

Therapie betekent niet dat al je problemen simsalabim zullen verdwijnen. Therapie betekent hard werken! Je staat er echter niet alleen voor. Ik vind het tijdens de behandeling belangrijk om – indien mogelijk – ook jouw omgeving mee te nemen in het proces; zij kennen jou immers het allerbeste! Het uiteindelijke doel is niet dat je je nooit meer verdrietig, bang of boos zult voelen. We gaan samen op zoek naar een manier die bij jou past zodat je met je klachten leert omgaan en je weer genoeg op jezelf durft te vertrouwen om zelf weer verder te kunnen gaan.

Aanwezigheid:

Ik ben op de praktijk aanwezig op maandag (Beneden-Leeuwen), woensdag (Wijchen) en donderdag (Beneden-Leeuwen).

Lidmaatschap/registraties:

SKJ registratie: 130005512
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP): 228660