Inge Schepers

GZ-psycholoog, EMDR-therapeut en ACT4kids-therapeut

‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain.’ Ons leven zit vol geluk en vol ellende. Pieken en dalen wisselen elkaar af. We hebben fijne gevoelens, maar ook vervelende of pijnlijke. Het is normaal dat je je wel eens bang, verdrietig of boos voelt. Soms zijn die gevoelens te zwaar om te kunnen dragen. Dan lukt het even niet alleen; het stormt te hard. Ik help je graag weer op weg. Samen met jou probeer ik te kijken hoe je sterker kunt worden. Zodat je het weer aan kan, weer kunt genieten van de mooie dingen; klein en groot. Zodat jij je hart weer kunt volgen en kunt doen wat je waardevol en belangrijk vindt. Ook als die storm of regenbui weer eens overwaait. We gaan leren dansen in de regen en de storm, stap voor stap.

Ik maak gebruik van ACT, COMET, CGT en EMDR. Daarnaast gebruik ik technieken uit Theraplay in ouder-kind behandeling. Maar vooral ben ik gewoon Inge; nieuwsgierig naar wie je bent en erop gebrand om jou het gevoel te geven dat jij je gezien en gehoord wordt. Dat geldt voor jou en voor je ouders. Ik maak ruimte voor jullie verhaal en voor wie jullie zijn als persoon. Ik sta stil bij wat jullie waardevol en belangrijk vinden. We zoeken samen naar een manier die voor jullie werkt. Zodat jullie weer met vertrouwen op pad kunnen gaan, het pad van jullie hart kunnen volgen en weer fier op jullie zelf kunnen zijn.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. In vakanties ben ik te vinden aan de Texelse kust of in de Drentse bossen. Ik hou van dieren en  van de natuur. Ik trek er vaak op uit met onze hond Balou en kruip ’s avonds samen met onze katten op de bank voor een serie, true crime podcast of een spannend boek. Ook ben ik veel bezig met het maken van sieraden, kleding en tekeningen. En ik hou van dansen; in mijn dansles en middenin de woonkamer. Kinderpsychologie FIER is een knipoog naar mijn Belgische roots.

Opleidingen, registraties en lidmaatschappen:

2013: Pedagogische Wetenschappen (MSc.), AGB-code: 94-100619
2017: Basiscursus EMDR
2018: GZ-psycholoog, BIG registratie 79923767325
2019: Basiscursus Theraplay en MIM
2021: ACT 4 Kids Basistraining
2022: Basiscursus Schematherapie

KvK: Kinderpsychologie FIER, 73873411
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP): Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
Klachtenregeling: P3NL www.p3nl.nl/klachtenregeling/cliënten

Aanwezigheid praktijk:

Ik ben op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig op de praktijk, locatie Wijchen.