Chris Lindner-Elbers

GZ-psycholoog en EMDR-therapeut

Ik ben Chris Lindner-Elbers en als Gz-psycholoog en EMDR-therapeut verbonden aan Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie Maas en Waal.

In juli 2011 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut (PMT) aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. PMT is een ervaringsgerichte behandelvorm, waarbij in plaats van het voeren van gesprekken, gebruik wordt gemaakt van beweging (sport en spel) en lichaamsgerichte oefeningen om klachten te verminderen of te verhelpen.

Na deze opleiding ben ik gestart met de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Ik heb in 2014 de master Gezin en Gedrag in de richting Positieve Ontwikkeling afgerond. Na een jaar werkervaring te hebben opgedaan kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen en heb ik in juli 2017 de opleiding tot Gz-psycholoog bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen afgerond.

Wat ik belangrijk vind in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders is om met een brede en open blik naar iedere cliënt te kijken. Voor mij staat de cliënt centraal en door middel van maatwerk ga ik samen op zoek naar de juiste weg waarop iemand weer zelfstandig verder kan. Ik zet de kwaliteiten van mensen in en activeer hen in het vinden van hun eigen oplossingen in hun eigen situatie. Ik werk doelgericht en transparant en maakt gebruik van zowel gedragstherapeutische, cognitieve als lichaamsgerichte methoden.

De afgelopen jaren heb ik zowel met kinderen, jongeren als (jong)volwassenen gewerkt. Ik heb ervaring in het geven van individuele behandeling, ouderbegeleiding en groepsbehandeling (zoals een sociale vaardigheidstraining (SOVA), running therapie, psycho-educatiegroepen). Daarnaast houd ik mij regelmatig bezig met psychodiagnostisch onderzoek.

Om mijn kennis en daarmee de kwaliteit van de behandeling op peil te houden volg ik actief de actuele ontwikkelingen in de zorg, cursussen, opleidingen en intervisiebijeenkomsten.

Aanwezigheid:
Ik ben op dinsdagen en woensdagen aanwezig in Wijchen.
Op dit moment neem ik geen nieuwe aanmeldingen meer aan, i.v.m. mijn zwangerschap.

Registraties / lidmaatschap:
BIG: 39923407225
Persoonlijke AGB-code: 94103585
LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)